Als ZZP’er een persoonlijke lening afsluiten. Hoe werkt dat?

belasting lening

In het leven van een zzp’er kan de lijn tussen persoonlijke uitgaven en zakelijke uitgaven dun zijn. Soms heb je bepaalde essentiële persoonlijke uitgaven die je moet maken, maar kun je die niet heel simpel betalen op kosten van je bedrijfsrekening omdat dit administratief of belastingtechnisch voor gedoe kan zorgen. Ook kan je specialist voor zakelijke lening afsluiten je hier niet bij helpen. Daarom is voor dit geval het hebben van een persoonlijke lening op maat is de beste oplossing. Hieronder zal duidelijk worden hoe je dit doet en waar je op moet letten bij het afsluiten van deze lening.

Hoe sluit je een persoonlijke lening af

Wanneer je in een keer een grote uitgave moet doen is het hebben van een persoonlijke lening op maat ideaal. Hiervoor kies je eerst de juiste instantie uit die aan jouw wensen voldoet. Dit kan bijvoorbeeld bij banken of onafhankelijke kredietverstrekkers. Het belangrijke bij het kiezen van je verstrekker is dat de instantie ook persoonlijke leen opties aanbiedt, en niet alleen specialist in zakelijke lening afsluiten is.

Na de juiste instantie gekozen te hebben, kun je aan de slag gaan met afsluiten van een lening. Middels een fysieke meeting of het invoeren van je persoons en zakelijke gegevens kijkt de verstrekker naar jouw geschiktheid voor een lening. Vervolgens kies je op basis van de gegeven informatie de hoogte en duur van de lening. Wanneer de aanvraag die bestaat uit jouw informatie en leen verzoek is ingediend, ontvang je niet veel later een respons van de verstrekker met het leenvoorstel. Bij acceptatie van het voorstel en wanneer je gegevens binnen de richtlijnen van de verstrekker passen zul je het gevraagde leenbedrag ontvangen.

Waar je op moet letten voordat je de lening afsluit

Over het afsluiten van een persoonlijke lening op maat kan niet te makkelijk worden gedaan. De voorwaarden die door de verstrekker kunnen worden opgesteld zijn van belang voor het afsluiten van een lening. Voor het aanvragen is het ook belangrijk om te kijken hoeveel de rente is op de leenbedragen en de terugbetalingstermijn. Daarnaast is het opstellen van een leendoel gunstig voor het behandelen van je aanvraag. Zo kom je erachter of de persoonlijke lening bij je past, of dat je bij een specialist in zakelijke lening afsluiten moet zijn.

Comments are disabled.