Hoe richt je het incassoproces in als bedrijf?

zakelijk

Het is belangrijk om een goed incassoproces te hebben. Het moet klantvriendelijk zijn en daarnaast ook doeltreffend. Je wilt natuurlijk graag je geld op tijd ontvangen. Er zijn bij de opdrachtgevers niet altijd voldoende fondsen om dit direct te doen. Of ze hebben een beleid om hiermee te wachten. Hoe pak je het slim en doeltreffend aan? En wat is de laatste stap om het geld toch te krijgen?

Voldoende herinneringen en aankondigingen

Het is goed om voldoende herinneringen en daarbij ook aankondigingen te doen. Alles start natuurlijk met een eenvoudige herinnering. Je vraagt of de klant alsnog de betaling wil doen, omdat die nog niet is ontvangen na het versturen van de eerste rekening. Wanneer hier geen reactie op volgt is het goed om de brief wat pittiger te maken. Het is ook wettelijk noodzakelijk om de stappen aan te kondigen plus de bijbehorende kosten. Na een herinnering kun je een aanmaning versturen met daarin de kosten van het niet betalen plus wat je gaat doen. Reageert men hier niet op dan breng je de kosten in rekening en vervolgens kondig je een deurwaarder of

justitieel incassobureau aan. Zij kunnen dan het stokje overnemen.

Waarom een incassobureau inschakelen?

Als bedrijf wil je graag bezig zijn met de kernactiviteiten. Het binnenhalen van geld is natuurlijk belangrijk. Het is echter niet goed om de kernactiviteiten te laten leiden onder de wanbetalende klanten. Daarom is het slim om het over te dragen aan een incassobureau. Ze nemen het over en weten op een professionele manier om het geld te krijgen. Je kunt afwegen hoe belangrijk de klant voor je is en hoe hard je het wilt gaan spelen. Uiteindelijk kun je bij de rechter uitkomen om een beslag te leggen om je geld veilig te stellen.

Comments are disabled.